lördag 28 januari 2012

keikkafeber

glad i dag: jag! har myst hela dagen med S som kom hit igår. igår kväll tog vi ett par drinkar och åt god mat efter övning och jamsession på skolan.

nam! festliga färger också... :p

ikväll är det som sagt spelning med vårt band A Gogo's (jag, Set, Kimme, Oscar, Hanna, John och Lisa) på Café JP i Närpes. alla dit! vi sticker och roada halv 7, börjar spela typ halv 12. blir en lång dag. men najs!

PZ.

fredag 27 januari 2012

tjejkväll

gårdagens tjejkväll var supertrevlig! många visdomsord blev sagda (bl.a. av mig: "min dröm i livet är att göra ALLT jag vill, HELA TIDEN. jag vägrar tro att det är omöjligt.") och många asgarv-moments skallade i våran lilla etta. massor med godheter som ost, vin och after eight-choko prydde bordet, som i takt med allt skvaller minskade. finns inga desto mer bildbevis, annat än mitt fina konstverk gjort av en kaffe+mjölk+minttu+after eight-drink. nam, btw! :)


tack tjejer för en fin kväll, det här gör vi om!

SNART är Set hemma. åh fy, vad skönt. när man är utan en varm famn i en tid så finns risken att kramsjukheten växer till det yttesta... :) övning med bandet femtiden idag, och imorgon spelning! alla i traktera --> Café JP imorgonkväll/natt!

PZ.

onsdag 25 januari 2012

matfavoriter

hopp i lingonskogen osv... tänkte dela med mig av lite underbart goda rätter jag tillrett på sistone! jag har brett på min diet (känns som fel ord, livsstil är kanske bättre?) lite för att göra matlagningen mera intressant och för att få mig själv att hålla fast vid den. nu när jag är ensam i lägenheten har jag kunnat experimentera med maten och testa precis det jag själv vill. (S är förövrigt ganska långt en allätare, men vissa saker är kanske bäst att jag tillreder bara åt mig själv. ;))

så här är gårdagens och dagens favoriter!

gjorde en mumsig hallonsmoothie som mellanmål. mixa bara färska hallon, turkisk yoghurt, mjölk och lite socker om du så vill, och vips så har du en supergod smoothie att avnjuta!

ett par dagar åt jag nästan bara gaspacho med scones. en underbart god kall förrättssoppa som passar speciellt bra till vitlöksälskare. mixa 4 tomater, en halv gurka, två paprikor (gärna i olika färger så blir det festligt), en gul lök, och pressa 3-6 vitlöksklyftor i mixen. (relativt med vitlöken, står 3 st. i receptet med jag brukar köra som mamma också gör, minst fem. ;)) häll sedan över i en skål och tillsätt 4 msk olja och 4 msk vitvinsvinäger, samt en buljongtärning upplöst i en dl vatten. rör om. tillsätt slutligen 4 dl kallt vatten och krydda med salt, peppar och tabasco enligt behag. mums!

fantastiskt gott té! alla olika sorter inne i lådan är goda, men min favorit är ändå strawberry cream.

mitt kvällsmål igår: surskorpor med tonfisk och stekt ägg. supergott, och ännu bättre ihop med favorittéet! (tétips: tillsätt några Carmolisdroppar för att hålla förkylningen borta, och en sked honung för en mysigt söt smak!)

dagens middag: en supergod thai wook med kyckling, soya och sweet chili sauce. scones, avocado, minigurkor och juice till och min måltid var fulländad!

förövrigt har jag tränat två gånger om dagen hela veckan, skönt. imorgon sticker jag till gymmet med Hanna direkt efter skolan, och på kvällen (efter Beatles-övningen) kommer alla andra årets tjejer till mig på tjejkväll. god mat, hudkrämstillverkning och skvaller står på schemat. nice!

på fredag kommer S äntligen hem för veckoslutet. vi har spelning med bandet på Café JP i Närpes på lördag kväll, alla dit som råkar vara i trakterna!

jag och Hanna planerar också att äntligen sätta igång med vår duo-fundering som legat i tankarna ganska länge. ska blir jättekul!

nu ska jag hoppa i en lång varm dusch och sedan avrunda dagen med Desperate Housewives och Harry Potter-läsning.

kram! PZ.

måndag 23 januari 2012

uppdatering

jag är nu tillbaka i Lappfjärd, utan min Set tyvärr. känns lite tomt och ensamt i lägenheten, men snart blir jag väl van. praktiken räcker ändå bara tre veckor ännu, så snart är allt som normalt igen.

dieten går bra! jag har gått ner en hel del sedan tisdag. det mesta är förstås s.k. "water weight", men det känns ändå bra att stiga på vågen varje morgon och se att den visar lite mindre, även om viktminskningen går långsammare nu när det "riktiga" fettet börjar rinna av. jag har ätit soppor och sallader, och mått hur bra som helst. med det och träning varje dag går det framåt. jag är visserligen oftare hungrig men det är högst troligen bara min (överdimensionerade, känns det som) magsäck som krymper. skönt, verkligen.

jag kom för en stund sedan hem från gymmet och ska strax hoppa i duschen (och diska. usch). men före det: lite bilder av allt smått och gott som ätits och gjorts under veckan jag spenderade i Pargas!


testade mammas utsökta svampsoppsrecept - med fantastiskt resultat!

åt kycklingsallad ett par dagar, mums!

mitt morgonmål en dag - lyxade till vaniljyoghurten med jordgubbar. att köpa jordgubbar på vintern rekommenderas dock inte, de är skarpa och har lite smak. definitivt en säsongsfrukt. men tanken var i alla fall fin! ;)

spenderade lördagskvällen hos Jessica, här är pojkarna i full gång med att jamma.

åkte upp till Lappfjärd med Adam, Lisa och Oscar på söndagen efter att vi haft bandövning i Pargas. sög att fara iväg från Set, men jag fick i alla fall njuta av vacker Åbovy i väntan på Oscar. ;)


SÅ ATT! ha en kväll!
PZ.

tisdag 17 januari 2012

basen och annat

hoppsan - blev en liten unintended bloggpaus. har väntat på att få foton uppladdade, men har inte haft tillgång till photoshop. i och för sig har jag inte det nu heller men screw that, ni får nöja er med oshoppade bilder. jag vill nämligen börja blogga om nästa stora förändring i mitt liv! men först, BASEN!

jag vaknade alltså 7 januari, en extremt vacker dag, och skuttade ner för att äta morgonmål med fantastisk utsikt. mamma x2 har ändrat i vårt kök en tid sedan, köksbordet står nu bredvid ett av köksfönstren. en underbar idé, åtminstone vackra dagar som den lördagen var!

min utsikt från morgonmålsbordet

så jag och mammorna begav oss mot Kokkola. spänningen steg medan jag lyfte pengar till mitt nya instrument. efter att jag stigit in i affären tog det dock inte många sekunder innan en kille stack en bas i min hand och plockade fram en förstärkare åt mig att testa den med. jag visste också vid första tonerna att jag inte skulle pröva flera basar. enkelt fixat. jag satt ändå i ca en kvart och spelade för att försäkra mig om att det här var The One, och köpte sedan min nya ögonsten. jag har inte döpt honom ännu, men jag vet i alla fall att det är en HAN. (för alla som inte vet, jag har en intressant tendens att döpa värdefulla saker som jag äger. t.ex. min akustiska gitarr Leah, min dator Bowie och mina externa hårddiskar Ernie och Marty. ja... någon desto mera förklaring finns inte att fås, tyvärr.)

till och med mitt peacemärke kom med på bild!

squier jazz bass

SÅ. över till aktualiteter. skolan började, första veckan gick fint (och basen blev minsann inspelad med ca 4 timmars övningar med bandet varje dag... huhhu.) och jag hade tänkt stanna i Lappfjärd över helgen men ändrade mig spontant när S föreslog att jag följde med ner till Pargas. jag bestämde mig för att lyda honom, eftersom jag, bland alla mina andra speciella tendenser, brukar börja sakna honom massor. lättare att bara... inte behöva göra det, right? väl här (jag skulle iväg till Lappfjärd med buss på tisdag när S började sin praktik) så bestämde vi igen att inte skiljas åt, så jag blev hit hela veckan. kändes onödigt, framför allt ekonomiskt, att åka upp till Lappfjärd för en dag i skolan när jag ändå ska ner till Pargas i helgen igen för att öva. so here I am!

S började sin praktik idag (medan jag promenerade, duschade och såg oändligt många avsnitt av Desperate Housewives) och det lär ha varit en succé, enligt glimten i hans ögon när han nyss berättade om sin dag. hans arbetsdag varade från kl 15-23 och han trivs redan finfint. SÅ roligt att höra honom berätta med sån iver, när jag vet hur mycket han kämpat för att få praktikplatsen, och hur han sett fram emot att få börja. hm. sötis. :)

men NU till förändringen i mitt liv! bloggar inte desto mer om det nu, förklarar bara lite vad jag yrar om. grejen är den med mig att jag aldrig riktigt varit nöjd med hur jag ser ut. ytligt kanske, men ärligt, vem är det? att jag dessutom gått upp en hiskelig mängd kilon sen i somras gör inte självsäkerheten direkt bättre. SÅ nu har jag bestämt mig för att fixa saken. röra mig varje dag, och inte äta mer än jag behöver. regelbundna måltider framförallt. för mig själv, som älskar mat och har svårt att hitta motivationen till att röra på mig kommer denna livsstil att kännas ganska extrem i början. men jag vet att jag klarar det. jag har fått nog av att inte vara nöjd med mitt utseende, så pass nog att jag äntligen kommer att lyckas fixa det. jag tror på mig själv, hurra! jag har även en underbar pojkvän som stöder mig, så mina chanser till att lyckas verkar ganska gemytliga för tillfället.

jag började idag. fixade min egen mat och tog en promenad i snöyra och mörker. jag hoppas på att lyckas uppdatera vad jag åstadkommit så ofta som möjligt. när jag når mitt resultat kommer jag säkert att förklara mera, om exempelvis startvikt och sådant. vill ta det senare, känns lite känsligt att göra det just nu. men jag har en bra känsla gällande det här. wish me luck!

och nej mamma, skicka inte ett oroligt mejl nu. jag slutar inte äta. om du visste hur mycket och vad jag åt tidigare skulle du ge diplom åt mig för min nya livsstil. ettäs näin. ;)

så, jag fortsätter kämpa, och vi hörs senare!

ha det gött!
PZ.

fredag 6 januari 2012

dozenträff och inköpsplaner

oj, vilken trött dag det har varit. har legat hela dagen i pyjamas och sett på Harry Potter-filmer, ska snart sätta igång dagens tredje... men först lite uppdatering! gårkvällen spenderades hos Valter med nästan hela Almost a Dozen. en riktigt skön kväll med sång och många skratt. man kan ju bara konstatera att ingen av oss har ändrats! mot slutet av kvällen fick vi alla också hälsa på en nykomling i gänget, Fannys och Caseys underbart söta och lilla son Leo. till vänster: Erik som lyckats sno honom en stund.

imorgon har jag planer att sticka in till Kokkola och inhandla en bas. jag har beställt en från Sverige men jag har väntat i över tre veckor på svar gällande min beställning, och nu får det vara nog. jag har överlag fått riktigt upp över öronen med folk som inte svarar på mejl, så det får vara. jag avbeställer och köper en imorgon istället! bilder och glada ord finns att förväntas imorgon, med andra ord.

nu är det dags för varma smörgåsar och lite mer Harry Potter!

godnatt från en efter-bastu-mysig jag! PZ.

torsdag 5 januari 2012

umgänge och Harry Potter-mys

träffisar, träffisar, träffisar!

jullov hemma är underbart, man kommer sig för att catch up med kompisar man inte annars ser så ofta. de flesta är hemma på samma gång, de flesta är också lediga och har tid att träffas. igår tog vi en reunion med några tjejer. vi samlades hos mig för några år sedan för pizzabakning och pyjamasparty, och jag tänkte att nu börjar det bli dags för att göra det pånytt. pyjamasparty blev det inte men en ytterst trevlig kväll med skvaller, pizzabakning och massor med prat om just dem som inte var bjudna - pojkvännerna. vi konstaterade att det inte är någon skillnad att man ordnar tjejkväll, det slutar ändå med att huvudsamtalsämnet är det andra könet... ;)

fina Anna och Jannika.

min vän Matilda och jag.

tack tjejer för en supertrevlig kväll! lite oftare i fortsättningen, va? fast man måste ju hinna samla på sig lite skvaller emellan också, som vi konstaterade... ;) kram på er!

när tjejerna stuckit iväg hade jag fortfarande en halv vinflaska som redan var öppnad, så jag kröp ner i sängen med vin, choklad och första Harry Potter-filmen i min nya box. jag har bestämt mig för att avverka alla filmer innan jullovet är slut (8 st.), önska mig lycka till!

idag fick jag också besök, av fina vännen Tetti som jag alltför sällan träffar. det märks att vi ville prata av oss, men hade alltför lite tid. jag ska definitivt komma till H-fors och hälsa på, och DÅ ska minsann alla diskussionsämnen behandlas! kram på dig också!

nu ska jag börja förbereda mig inför umgänge- och sångkvällen hos Valter med Almost a Dozen. det ska bakas lite och duschas innan Emil plockar upp mig. förhoppningsvis kommer jag ihåg att fota, i så fall kommer bilder senare!

so long!

PZ.

onsdag 4 januari 2012

bra humör

GODMORGON VÄRLDEN!


bra humör idag, känner mig helt som ritade filuren ovan. sällan det händer direkt man vaknar. okej man kan ju inte vara på dåligt humör när man blir väckt med pussar och kramar av världens bästa människa, men nu när jag är ifrån honom och sover ensam är humöret aningen förvånande. men najs. heh.

idag sticker jag hem till Nedervetil. ska verkligen bli skönt att bara ta det lugnt hemma, vara med familjen och träffa vänner, och allt detta för en gångs skull lite längre än bara ett veckoslut. jag har lovat mig själv att jag ska mysa loss med vår katt också, den har fått alltför lite uppmärksamhet av mig de senaste gångerna jag varit hemma. men nu du, kissen!

bara ett "glad morgon åt alla"-inlägg, tjolahopp!

PZ.

tisdag 3 januari 2012

sista tammerforskvällen

it's been a day.

skön dag, igen. sista och enda hela dagen i tammerfors (denna gång) är snart över. efter kaffet hos fammo och faffa stack jag mig in till stan och fullföljde min plan - jag gick på bio och såg två filmer på rad! ensam dessutom, kommer inte ihåg att jag någonsin förr skulle ha varit ensam på bio. båda filmerna (twilight och hysteria) var underhållande och precis vad jag behövde. en dag ensam i biomörker, helt bortkopplad från min egen värld. skönt ibland.

efter båda filmerna stack jag mig in till sokos för att handla lite kvällmålsingredienser, tog sedan en promenad genom centrum och hoppade på bussen hem till pappa. till vänster ser ni kvällsmålet, avocado med räkor, majonnäs och citron. NAM. bara för att lyxa till vardagen lite.

imorgon hoppar jag på treans tåg HEM. ska ha tjejkväll med fina Jannika, Matilda och (andra) Anna, ser MASSOR fram emot det! avståndet mellan träffisar blir för långa när man studerar från varandra. men nu ska vi spendera en mysig kväll tillsammans med pizzabakning och det vanliga babblandet. ;) kram på er.

torsdagskvällen kommer att bestå av träffis med världens bästa Almost a Dozen. ÄNTLIGEN. men mer om det senare.

nu kör jag min egna personliga klassiker tills jag somnar - Desperate Housewives.

PZ!

måndag 2 januari 2012

måndagsyr

hej hopp i lingonskogen!

ett försenat grattis till mig och min underbara kille Set som dagen före nyåret firade vår (FB-)officiella årsdag. inoffociellt har vi fått njuta av att vara tillsammans i några månader utöver året, men eftersom datumet för när allting började är lite diffust så är den officiella årsdagen lättare att fira.



vi tog en myskväll på två med bio och varma smörgåsar, och avslutade förstås kvällen med klassikern - ett avsnitt av Supernatural.

filmen vi såg på bio var nya Sherlock Holmes-filmen A Game Of Shadows. den filmen rekommenderas starkt! den var supersnyggt filmad och producerad samt lockade fram ett stort antal skratt i biosalongen. att vi såg filmen i Åbobions största sal gjorde inte saken direkt sämre - mäktigt!


nu befinner jag mig i Tammerfors hos min kära farsa. vi har också ätit varma smörgåsar (yeah man, det kan inte gå fel med varma smörgåsar!) och jag är så pass trött efter resan att det enda jag kan tänka på just nu är en lång, varm dusch och ett avsnitt Desperate Housewives i sängen. sedan blir det nog nattinatt för min del.

morgondagen är redan fullspäckad med planer. först blir det kaffe hos fammo och faffa och efter det kör jag fullt ös med biobesök - två filmer efter varandra! har ännu inte sett nya Twilight-filmen (ja, jag erkänner, jag tycker om Twilight, fast främst böckerna...), så givetvis ska den avverkas, samt en väldigt intressant film vid namn Hysteria. intressant minsann, ta och läs vad den handlar om!



nu får bloggandet räcka för idag. ha en skön måndagskväll ni som ännu är vakna!

kramar och peace.