tisdag 10 augusti 2010

planer, idéer, snilleblixtar och verkligheten

efter att ha befunnit mig on the road under nästan 6 utav sommarens veckor känns finland plötsligt som ett hem igen. som bevisat på turnébloggen var amerikaresan fantastisk, trots dess tunga lärdomar och kämpigare stunder. i'll be back, america. not to stay though, never to stay.

europaresan, roadtrippen, som jag tillsammans med sis och macu förverkligade under mer än 2 veckor var en betungande upplevelse, visst. men likaså fantastisk och lärorik. burg herzberg-festivalen kommer definitivt att bli en tradition, det evenemanget är fantastiskt! tyvärr kan jag inte ge festivalen credit enough med mina ord, den måste upplevas. rekommenderas varmt, både för hippies och allmänt alla kärleksälskare!

i söndags körde jag ner till björneborg tillsammans med vännerna harju och karo för att få en halvårslång önskan uppfylld: att få se MÖTLEY CRÜE live. går inte att beskriva min excitement när vi körde ner i ord, men jag ska göra ett försök: OIUNGA=W(/RNQ"#NMASFO(Q"/RT! men som alla säkert redan sett i tidningar och på nyheterna så sket sig hela den grejen. jag var pissed beyond recognition. mötley var det enda bandet som överhuvudtaget inte fick inta scenen efter att stormen härjat över området. nåh, jag hade i varje fall kul tillsammans med najsa vänner (bl.a. i form av R å T) på alice coopers och iron maidens spelningar, och har en fin historia att berätta vidare som gäller upplevelsen "att befinna sig i stormens öga". så ingen mötley crüe, vilket broke my heart. men ändå en fin kväll/natt. mötley nästa år, TA ME FAN!

sitter för tillfället i tammerfors hos min far och låter idéer och planer kreativt ta form i mitt huvud. vi besökte igår nya IKEA här i tammerfors (stötte förresten på lavi och josefina där, what are the odds?) och jag blev givetvis supersnål på att skaffa egen lägenhet och inreda and shit. jag tror jag vet hur min framtid eventuellt ser ut ett par år framåt, om jag framöver fortfarande håller med dagens mig. mest för att samla pengar, chilla me ett nytt gäng, och SPELASPELASPELA stannar jag gärna i LAFO ett par år. efter det vill jag kasta mig utomlands för ett år, om jag bara har råd och möjlighet. och sedan funderar jag på att satsa på språken i några år, och köra på ett av detta års alternativ (som jag sedan slopade): engelska (och franska) vid ÅA. nu känns det som att jag vill det. får se om några år.

hur som helst är pengarna största problemet, idéer om hur jag får jobbat ihop så mycket som möjligt under kommande år? får väl bara skriva så fingrarna blöder så kanske kontot sväller lite.

nu blir det BLÅBÄR och two and a half men. har snart sett alla säsonger. jo, jag har visst ett liv. :)

hoppas alla mina vänner har det bra, vet inte vem av er som läser detta men i varje fall. puss på er alla, saknar er (alltså speciellt daniela, lena å ronnie, har siitt er allt fö liiti i somar! i helgen, då ni!). och styrka åt milipojkarna mina!

kärlek å fred.
<3